Genel

Bayramda vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılanacak

Başbakan Vail el-Halaki bugün başkanlığında düzenlenen kabine toplantısında; ilgili tüm bakanlıklardan bayramda tüm vatandaşların ihtiyaç ve gereksinimlerinin karşılanması için gereken icraatları almalarını talep etti.

Başbakan Halaki; tüm hastane ve sağlık ocaklarının gereken tıbbi hizmetleri sunmaya hazır olduklarını belirterek, petrol ürünlerinin tüm illere ulaştırılması için gereken mekanizmaların hazırlandığına işaret etti.

Hükümetin vatan ve vatandaşların güvenlik-istikrarını sağlamanın yanında halkın talep ve ideallerini gerçekleştirmek için çabalarını daha da yoğunlaştırma azminde olduğunu ifade eden Başbakan Halaki; vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamada ilgili tüm bakanlıklar arasında koordinasyon ve işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Kendi tarafından Hizmet İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Yerel İdareler Bakanı Ömer Ğalavanci; terör grupların şiddet ve öldürme eylemleri neticesinde evlerinden ve mülklerinden göçe zorlanan vatandaşların durumlarını izleme ve onlara yardımcı olma yönünde harcanan çabalar hakkında bilgi verdi.

Kabine oturumunda ülkedeki ekonomik durumlara ilişkin brifing veren Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı İç Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Kadri Cemil; stratejik rezervlerin yeterli olmasıyla hükümetin her türlü ekonomik zorlukları aşma gücünde olduğunu belirtti.

İletişim ve Teknoloji Bakanı İmad Sabuni; şebeke ve telsiz iletişim durumları hakkında bilgi verirken, iletişim şebekelerinin teröristler tarafından maruz kaldığı sabotaj eylemleri hakkında bilgi verdi. Bu saldırılar neticesinde bir kısım bölgelerde telefon ve internet bağlantılarının koptuğuna işaret eden Bakan Sabuni; bakanlığın bu sorunları çözmek için 24 saat boyunca hizmet verdiğini ekledi.

Daha sonra hükümet; oturum gündeminde yer alan bir dizi kanun tasarısını tartışarak karara bağladı. Ardından da Yüksek Öğretim Bakanı Muhammed Yahya Mualla; bakanlığın vizyonunu hayata geçirme planı ve 2012-2013 öğretim yılına ilişkin çalışma planına ilişkin sunumda bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu