GenelSuriye Dostları

İran’ın İngiltere Büyükelçisi: ABD, İran’daki yaptırımlar konusunda genel olarak yenilgiye uğradı

İran’ın İngiltere Büyükelçisi Hamid Beidi Nejad, dün (Salı günü) CNN ile yaptığı röportajda, ABD’nin İran’da yaptırımlar konusunda yenilgiye uğradığını söyledi.

Hamid Beidinejad, İran’a karşı yaptırımlardan 8 ülkenin muaf tutulmasının ABD’nin tek taraflı yaptırımlarının başarısızlığı olduğunu ve uluslararası toplumun ABD’nin iradesine bağlı kalmaya hazır olmadığını gösterdiğini söyledi.

İran’ın İngiltere Büyükelçisi, pek çok Avrupalı şirketin İran’da çalışmalarına devam etmek istediklerini belirtti.

Beidinejad, ABD’nın nükleer anlaşma sırasında, İran’ı uranyum zenginleştirme hakkını sıfıra indirmek için çalıştığını ama başaramadığını fakat şimdi yeniden Amerikalıların İran’ın uranyumunu sıfır zenginleştirme politikasına geri dönmesini talep ettiklerini ve bunun ise mümkün olmadığını söyledi.

Amerikan yönetimi, 8 mayıs tarihinde nükleer anlaşmadan çıkarak İran aleyhinde iki aşamadaki yaptırımların ikincisini 5 Kasım’da yürürlüğe koymuş ama yaptırımların dünya genelinde tanınmaması, Amerika’nın İran’a yönelik petrol yaptırımından 8 ülkeyi muaf tutmasına neden olmuştur.

Amerika’nın İran’ın petrol satışını sıfıra indirmeye dayalı siyasetlerinin yenilgisi sonucunda G.Kore, İtalya, Japonya, Hindistan, Çin, Türkiye, Tayvan ve Yunanistan muaf tutulan 8 ülkeyi oluşturuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Başa dön tuşu