GenelSuriye Düşmanları
Suriye’de 100’den fazla İngiliz savaşmakta

İngiltere iç istihbarat şefi, 100’den fazla İngiliz vatandaşının Suriye’de Şam yönetimine karşı savaştığını belirtti.
Reuters’in haberine göre MI-5 şefi Ander Parker dün İngiliz parlamenterlere yaptığı açıklamada El-kaide düşüncesinin hızla ülkede yayılmakta olduğunu ve Suriye’nin ise El-kaide yanlılarına çekici bir yere dönüştüğünü belirtti.
Parker İngiltere’den 100’lerce kişinin Suriye savaşına katılmak için ülkeyi terk ettiklerini söylerken yaşanan sürecin kaygı verici olduğunu söyledi.
İngiltere istihbarat yetkilileri daha önce de Suriye krizi ile ilgili yaptıkları uyarılarda, krizin Avrupa’dan savaşçıların ilgilisini çektiğini, birçoklarının ise savaşmak için Suriye’ye gittiğini duyurmuşlardı.