Yemen’e dayatılan savaşta 140 bin sivil öldü veya yaralandı

Yemen Sağlık Bakanı Taha Mütevekkil, Suud rejimi ve başını çektiği ittifakın Yemen topraklarına saldırdıkları günden beri şimdiye kadar 140 bin sivil hayatını kaybettiğini veya yaralandığını açıkladı.
Yemen savaşında kayıp sayısı hakkında bu açıklamayı yapan Yemen Sağlık Bakanı Mütevekkil, ölen ve yaralananların büyük bir bölümünü kadınlar ve çocuklar oluşturduğunu belirtti.
Saldırgan Suud ittifakı bu yıllarda düzenledikleri saldırılarda şimdiye kadar 700 sağlık merkezini imha ettiklerini belirten Bakan Mütevekkil, Yemen’in sağlık kurumlar saldırgan Suud rejiminin tüm yıkımlarına rağmen faaliyetini sürdürdüğünü vurguladı.
Bakan Mütevekkil ayrıca ülkesinin sağlık personeline S. Arabistan ve BAE gibi bazı Arap emirliklerinin vesvese eden önerilerini reddederek ülkelerinde kaldıkları için teşekkür etti.
Suud rejimi ve müttefikleri Mart 2015’den beri Yemen topraklarına saldırılarında bu ülkenin altyapılarını yerle bir etti, ayrıca binlerce Yemenli sivili katletti. Ancak bu ittifak Yemen milletinin direnişi yüzünden hiç bir hedefine ulaşamadı.