İran’da 18 milyon kişi koronaya karşı tarandı

İran’da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı 988’e yükselirken 18 milyon kişinin taraması da yapıldı.
İran sağlık bakanı yardımcısı Ali Rıza Reisi, 18 milyon kişinin koronaya karşı taramasının yapıldığını bildirdi.
Öte yandan İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler ve Bilgilendirme Merkezi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, bugüne kadar İran’da korona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısının 988’e ve bu hastalığa yakalananların sayısının 16 bin 169’a yükseldiğini, 5389 kişinin ise iyileştiğini bildirdi.
Dünden bu yana 1178 kişide daha korona virüsünün tespit edildiğine dikkati çeken Cihanpur, bunlardan 135’inin yaşamını yitirdiğini söyledi.
Korona teşhis laboratuvar sayısının 56’ya çıktığına işaret eden Cihanpur, hastalık belirtisi ile hastanelere başvuranların üçte ikisinin testlerinin olumsuz çıktığını ve bazı illerde yüzde 40’a kadar kesin iyileşmelere tanık olduklarını sözlerine ekledi.
Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre bugüne kadar dünya genelinde korona virüsüne yakalanan 150 binden fazla kişiden 5 bininin üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini açıklandı.